Nissewaard biedt sportverenigingen ondersteuning bij Rijkssubsidieaanvraag

Een motie van de VVD Nissewaard is unaniem door de raad aangenomen en heeft als doel om sportverenigingen makkelijker subsidie bij het Rijk aan te laten vragen. Deze Rijkssubsidie is bedoeld om duurzaamheidsmaatregelen bij sportverenigingen deels te betalen en het aanvragen van deze vorm van subsidie is doorgaans ingewikkeld. Omdat zowel de sportverenigingen in Nissewaard als de gemeente hiervan profiteren is een duwtje in de rug een logisch gevolg.

Om de doelstellingen van het Nederlandse energieakkoord te halen hebben de ministers Kamp en Schippers een subsidieregeling ingesteld die de komende 5 jaar geld beschikbaar stelt voor sportverenigingen die duurzaamheidsmaatregelen nemen. Zo wordt het voor sportverenigingen aantrekkelijker om bijvoorbeeld zonnepanelen neer te leggen op hun clubgebouw. VVD-raadslid Igor Bal heeft tijdens de raadsvergadering van 3 februari het initiatief genomen tot een motie. Samen met ONS, het CDA en de PvdA draagt de motie het college op om deze aanvragen in Nissewaard te ondersteunen.

'Het mes snijdt aan twee kanten, als de gemeente ondersteuning biedt bij het aanvragen van de subsidie bij het Rijk, dan wordt het een stuk aantrekkelijker voor sportverenigingen in Nissewaard om energie te besparen. Dat duwtje in de rug is belangrijk omdat verenigingen daardoor meer geld overhouden voor de clubkas en de gemeente geld bespaard op de subsidie. Als we dit goed doen, dan kunnen de sportverenigingen en de gemeente beiden profiteren!', aldus Bal. 
De motie is unaniem aangenomen, waardoor er een breed draagvlak is voor de uitvoering.