Een goede lobby voer je niet vanachter je bureau

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 maart vroegen raadsleden Bal (VVD) en Postma (ONS) aan de overige raadsleden aandacht voor de gebrekkige aanwezigheid van de Nissewaardse gemeenteraad bij een bijeenkomst van de metropoolregio in theater De Stoep over de bereikbaarheid van dit gebied.

‘Er gaat bijna geen raadsvergadering voorbij of de gebrekkige ontsluiting van het eiland staat terecht op de agenda. Om tot investeringen in deze regio te komen, die de bereikbaarheid van het eiland structureel verbeteren is een serieuze lobby én een lange adem van belang. We zijn voor grote investeringen, zoals een A4-Zuid afhankelijk van de investeringen van andere overheden, zoals het Rijk, maar ook van de metropoolregio,’ vertelt Bal. ‘De metropoolregio verdeelt een half miljard per jaar om het verkeer en vervoer in deze regio te laten rijden. Daarvan worden de bussen en de metro’s betaald, maar zijn eerder ook onze P&R’s bekostigd. Om investeringen naar Nissewaard te krijgen, is het belangrijk goed en breed vertegenwoordigd te zijn bij dit soort bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomst afgelopen maandag was opvallend dat er maar vier van de tien fracties aanwezig waren.’ Om die reden besloten de heren Postma en Bal om de overige raadsfracties op te roepen zich meer te laten zien als we wat willen bereiken voor onze regio.

Naast de VVD en ONS waren LOB en Nissewaard Lokaal afgelopen maandag vertegenwoordigd. Bal: ‘Ik heb van de gelegenheid gebruikt gemaakt om te vertellen wat er nodig is: betrouwbare bruggen zonder storingen, een beter openingsregime waarvan de auto minder last heeft en op wat langere termijn een A4-Zuid!’