Wijkbezoek Waterland

Afgelopen zaterdag bracht de Nissewaardse VVD een wijkbezoek aan Waterland. Onder begeleiding van actieve buurtbewoners van de Stichting Waterland Spijkenisse werd een uitgebreide ronde gelopen waarbij verschillende zaken onder de aandacht werden gebracht.

© VVD Nissewaard

“De mensen die ons hebben rondgeleid zijn ongelofelijk betrokken bij en trots op hun buurt. Het vele groen in de wijk waarderen ze enorm. En terecht, dat vele groen maakt Waterland een fijne buurt!”, begint Rogier van Veen, fractievoorzitter. “Maar er kunnen ook zaken beter: er wordt hard gereden op ‘de rondweg’ door Waterland. Hondenpoep maakt dat spelen voor kinderen op de grasveldjes eigenlijk niet kan. En een terechte klacht: een enorme hoeveelheid zwerfafval. Tegelijkertijd zijn dat zaken die de gemeente niet of niet alleen kan oplossen. Voor een fijne en veilige buurt moeten we samen aan de slag: gemeente en buurtbewoners. Dus gooi dat blikje in de vuilnisbak, laat je hond uit waar het mag en rij niet hard door straten waar kinderen oversteken.”


Raadslid Marijke van der Velden: "De Nissewaardse VVD is met grote regelmaat te vinden in de wijken of kernen. Elke maand zijn we ergens op een plein te vinden voor een gesprek met onze inwoners en elke maand brengen we een bezoek aan een wijk, kern of buurt. Deze week brachten die wijkbezoeken ons dus in Waterland. We laten ons graag door de bewoners ter plekke informeren over zaken die goed gaan of die beter kunnen. Het was dan ook erg toepasselijk dat we op burendag zoveel mensen uit Waterland hebben gesproken die zich actief inzetten om hun wijk nóg prettiger te maken.”