Nissewaardse VVD enthousiast over brugvoorspeller

De onberekenbaarheid van de brugopeningen is menig inwoner van Nissewaard al jaren een doorn in het oog. Een onverwachte brugopening waarbij de duur ook nog eens lastig in te schatten is, maakt dat reistijd van huis naar werk of naar de sportclub zomaar totaal anders kan zijn op verschillende momenten.


De ontwikkeling van een betrouwbare app die openingen voorspelt en daarmee reistijd betrouwbaar maakt, levert enthousiasme op bij de Nissewaardse VVD-fractie. Raadslid Marijke van der Velden: "Als deze app er is kunnen de inwoners voordat ze van huis of werk vertrekken beter checken. Het voordeel is dat er hiervoor accurate data van Rijkswaterstaat gebruikt kunnen worden ."

De brugopeningsvoorspeller, oftwel app, gaat leren van eerdere brugopeningen en daardoor steeds betere informatie geven. "Dit project wordt betaald door meerdere overheidsinstanties, waaronder Rijkswaterstaat en het vraagt van de gemeente een kleine financiële bijdrage waardoor we mee kunnen praten over het optimale gebruikersgemak’, vervolgd Van der Velden. 

De VVD-fractie is blij dat verkeerswethouder Bal voortvarend aan de slag is gegaan met het nemen van een maatregel die op korte termijn voor de inwoners een betere routekeuze mogelijk maakt en een bijdrage levert aan de bereikbaarheid van de regio.