Nissewaardse VVD zet de bloemetjes buiten bij Bernissesteyn

Tijdens NLDoet heeft een team enthousiastelingen van de Nissewaardse VVD de tuin van de Zorg-wooninstelling Bernissesteyn opgefleurd met bloemen.

Tijdens NLDoet heeft een team enthousiastelingen van de Nissewaardse VVD de tuin van de Zorg-wooninstelling Bernissesteyn opgefleurd met bloemen. Dit was eigenlijk vorig jaar de bedoeling, maar door de Coronasituatie was dit toen niet mogelijk en afspraak is afspraak, dus dit jaar is dat ingehaald.

In de vroege ochtend werden de plantjes ingeladen en zette de Nissewaardse VVD koers naar Zuidland. Daar aangekomen werden gelijk de handen uit de mouwen gestoken en de perkjes onkruid vrij gemaakt. “Het effect van NLDoet was duidelijk te merken. Bewoners van Bernissesteyn werden zichtbaar vrolijk van alle frisse kleuren in de tuin.”, aldus Angelique Twisker, fractievoorzitter van de Nissewaardse VVD.

“In de gemeenteraad spreken we regelmatig over de voorzieningen voor ouderenzorg en de gesprekken met de medewerkers van Careyn ter plekke maken weer goed duidelijk waar precies behoefte aan is in de praktijk. Bijvoorbeeld de grote wens van veel bewoners om naar eigen kunnen zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en de daarbij horende mooie initiatieven om af en toe voor elkaar te koken of zelfs een korte vakantie met elkaar te organiseren. Daar moeten we dus ook voor rekening mee houden in het lokale beleid. Het is altijd fijn om te horen waar in de praktijk behoeft aan is.”, besluit Twisker.