Proef met Blurred Concepts

De Nissewaardse VVD heeft afgelopen woensdag een voorstel ingediend om te bezien op welke wijze een drankje tijdens het winkelen of bij de kapper kan worden toegestaan.

De Nissewaardse VVD heeft afgelopen woensdag een voorstel ingediend om te bezien op welke wijze een drankje tijdens het winkelen of bij de kapper kan worden toegestaan. Dit voorstel kon op een meerderheid rekenen in de gemeenteraad. De Nissewaardse VVD vraagt het college van BenW om in samenspraak met winkeliers een proef te starten met Blurred Concepts, ook wel bekend als het wijntje/biertje of een ander drankje bij de kapper/in de kledingzaak.

"Deze proef moet van het Spijkenisser Centrum weer een 'place to be' maken, in plaats van de 'place to buy'.", zo begint Angelique Twisker, fractievoorzitter van de Nissewaardse VVD. "Het doel is dat er meer reuring in het centrum komt, dat mensen langer blijven hangen, en zodoende natuurlijk ook uitkomen bij de plaatselijke horeca voor de lunch of het diner.", zo vervolgt Twisker.
De proef zal na een jaar worden geƫvalueerd. Hierna zal de gemeenteraad deze evaluatie bespreken en op basis van de meerwaarde bezien of Blurring Concepts opgenomen kan worden in de regelgeving voor zover dit mogelijk is.

"We zijn als VVD blij dat we op deze manier meer vrijheid bij de ondernemers neer kunnen leggen. Zo zal een speciaalzaak voor herenkleding meer tijd kosten voor een bezoekje dan het bezoek aan de supermarkt. Voor de Nissewaardse VVD dus logisch dat hier door de ondernemer invulling aan de winkelbeleving gegeven mag worden.", onderstreept Twisker.