Werkbezoek aan melkveebedrijf in Abbenbroek

In de zomermaanden zijn er verschillende agrariërs in Nissewaard waar je in de avond deel kan nemen aan een rondleiding, ook wel bekend als “het rondje kavel pad “.

In de  zomermaanden zijn er verschillende agrariërs in Nissewaard waar je in de avond deel kan nemen aan een rondleiding, ook wel bekend als “het rondje kavel pad “.

De fractie van de Nissewaardse VVD heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om een werkbezoek af te leggen bij familiebedrijf van de Kooij in Abbenbroek, waarbij een toelichting werd gegeven over het dagelijkse ritme van de koeien, het voer dat ze krijgen en de onzekerheden die er nu zijn door de stikstof regelgeving. Een toenemende kostenpost is schade aan de gewassen door kraaien en zomerganzen en door de vele regels wordt dit maar gedeeltelijk vergoed. Een jager was aanwezig om hier meer over te vertellen en antwoordt te geven op de vragen van de bezoekers. “Als akkerbouwer in Geervliet ben ik bekend met de teelt van gewassen en is het ook interessant om bij een melkveehouder een stukje verderop in de polder en kijkje in de keuken te krijgen.” ,geeft VVD raadslid Willem van Staalduinen aan.

"We zijn als VVD blij dat we op deze manier meer vrijheid bij de ondernemers neer kunnen leggen. Zo zal een speciaalzaak voor herenkleding meer tijd kosten voor een bezoekje dan het bezoek aan de supermarkt. Voor de Nissewaardse VVD dus logisch dat hier door de ondernemer invulling aan de winkelbeleving gegeven mag worden.", onderstreept Twisker.