Even buurten met minister Mark Harbers

Afgelopen weekend ging de Nissewaardse VVD op pad om samen met Mark Harbers, verkeersminister, te gaan buurten in De Haven.

Afgelopen weekend ging de Nissewaardse VVD op pad om samen met Mark Harbers, verkeersminister, te gaan buurten in De Haven. De gesprekken met de bewoners gingen vooral over te hard rijdende pakketbezorgers en buurtbewoners. Maar ook over het aanleggen van een speeltuin, deze volgt nog na de bouw de fases die nu in ontwikkeling zijn. 

Het kon natuurlijk niet missen dat het gesprek ook over de bereikbaarheid van Nissewaard en Voorne-Putten ging. Al snel werd duidelijk dat de kersvers geïnstalleerde minister zich al goed verdiept had in de problemen van storingen bij de Spijkenisser- en de Botlekbrug. En ook het maatregelenpakket ter waarde van zo’n 122 miljoen euro voor een betere doorstroming. Hier wordt momenteel over gesproken door onder andere wethouder Igor Bal. Dit gebeurt in nauw overleg met de regio gemeenten, de provincie, de MRDH, het Havenbedrijf en met het ministerie.

David Speters, nummer 2 op de kieslijst van de VVD, ziet enorme kansen voor Nissewaard. “We kunnen nog een paar duizend woningen bouwen waar velen om schreeuwen, maar dan moet de bereikbaarheid wel echt verbeterd worden. Het is nu al niet op orde en als we deze gemeente nog fijner willen maken, dan is het creëren van een betere doorstroming bij bijvoorbeeld 's ochtends van de Hartelbrug naar de A15 en 's avonds Spijkenisse in bij de Groene Kruisweg broodnodig.”