Stop drugsvervoer pont

Nissewaardse VVD eist actie burgemeester

“Het is natuurlijk absurd dat stilzwijgend getolereerd wordt dat het veerpontje tussen Spijkenisse en Nieuw-Beijerland klaarblijkelijk handelsroute is voor het vervoer van softdrugs”, begint Angelique Twisker van de Nissewaardse VVD.  

“Het gebied is anoniem, donker en veel ongewenst en crimineel gedrag gebeurt onzichtbaar. Het voelt niet pluis. Nissewaard is hierbij een kwetsbare schakel. Wij vinden het van belang dat onze inwoners veilig gebruik kunnen maken van deze verbinding. Dat de softdrugs op deze manier onze gemeente geïmporteerd wordt en daar in wijken en buurten verhandeld wordt onder de jeugd is voor de Nissewaardse VVD onacceptabel. Daarom vragen vragen aan de burgemeester zo snel mogelijk hierover in overleg te gaan met politie, OM en gemeente Hoeksche Waard om veiligheidsmaatregelen te nemen en in te grijpen”, vervolgt Twisker.

Het is dan ook goed van de burgemeester dat hij aangaf dat er direct contact hierover met buurgemeente de Hoeksche Waard en de politie is opgenomen. En aanvullend ook nadrukkelijk aandacht is voor het bestrijden van drugscriminaliteit in de hele gemeente, ook in dit gebied, eindigt Twisker.