Nissewaardse VVD: “Blijven bouwen, maar kwaliteit boven kwantiteit”

Vorige week zijn door de raadsleden diverse bouwprojecten in Nissewaard besproken, zoals het vervolg op de Dijk aan de Oude Maas, Sterrenkwartier en De locatie van het Boodschappencentrum in Heenvliet. “Met de huidige woningnood is het van groot belang dat er snel woningen bijgebouwd worden in onze gemeente.”, zegt raadslid David Speters hierover. “Het is daarom goed om te zien dat er de komende jaren meer woningen gebouwd gaan worden, evenals met andere projecten die momenteel lopen. Als Nissewaardse VVD volgen we het college op de voet en sporen ze maandelijks aan om tempo te maken met bouwen!”

Commissielid Michaël van Soest vervolgt: “Dit is met name goed nieuws voor starters die momenteel geen woning kunnen krijgen. De meeste woningbouwprojecten die momenteel gaande zijn lijken op het eerste oog misschien niet de meest geschikte woningen voor starters, maar ze zorgen wel degelijk voor de doorstroming op de woningmarkt waardoor andere woningen vrij komen voor starters. Ook het verruimen van de starterslening – iets waar in dezelfde commissievergadering over gesproken is – kan hier aan bijdragen.”

Speters heeft tot slot wel nog een punt van aandacht voor het college: “Op deze manier zorgen we voor een meer divers woonaanbod en doorstroming op de woningmarkt. Juist variatie is belangrijk, in plaats van meer van hetzelfde. Daarbij komt dat veel recente nieuwbouwprojecten een kwalitatief hoogwaardige uitstraling hebben, dus veel variatie en aandacht voor details. Dit is ontzettend belangrijk, want het gaat niet alleen om snel en veel woningen, maar vooral ook om nieuwe buurten waar in ieder geval de komende 50 jaar Nissewaarders met plezier wonen!”