Nissewaardse VVD: ‘College, maak haast met nieuwe woningplannen’

De Nissewaardse VVD heeft de afgelopen weken volop aandacht gevraagd voor de druk op de woningmarkt en een aantal concrete ideeen gelanceerd. “Ook in onze gemeente is het moeilijk een passende woning te vinden. Nieuwbouwprojecten drogen op en het duurt lang een woning in de huursector te bemachtigen.”, zo begint David Speters, fractievoorzitter voor de Nissewaardse VVD.

De Nissewaardse VVD vraagt aandacht voor het oplossen van deze woningnood. “Inmiddels zijn we bijna halverwege deze collegeperiode en heeft het college nog tot weinig nieuwbouwplannen besloten. De pijplijn aan bouwprojecten droogt op! Wat nu gebouwd wordt is door VVD- wethouders geïnitieerd. Doordat geen nieuwe plannen tot uitvoering komen - een plan heeft gemiddeld 6 jaar nodig om van tekentafel tot de start van de bouw te komen! - neemt de druk niet af, maar toe!’, vervolgt Speters.

"We willen voldoende nieuwbouwplannen, maar dat mag niet het enige antwoord zijn. Er is ook aandacht nodig voor de bestaande woningen, investeren in kwaliteit door verduurzaming. Wij willen ook dat het college onderzoekt of het splitsen van bestaande woningen tot twee starterswoningen lucht geeft en leegstaande kantoorpanden kunnen worden omgebouwd tot woningen. Op jezelf gaan wonen, met je lief gaan samenwonen of verhuizen omdat je eengezinswoning te groot is nu de kinderen het huis uit zijn: in Nissewaard moet dat kunnen.”, besluit David Speters. 

De Nissewaardse VVD zal de komende periode het college blijven oproepen om de woningmarkt van het slot te krijgen. ‘Wij doen concrete voorstellen en roepen het college op: doe mee!’