Begroting inzichtelijker voor inwoners van Nissewaard.

Begroting inzichtelijker voor inwoners van Nissewaard.

De VVD is blij met de infographic die met de begrotingsbehandeling tijdens de raadsvergadering op 11 november jl. door het college is gepresenteerd. Op 1 A4'tje staat in een oogoplsag weergegeven hoe de begroting van Nissewaard voor 2016 er uit ziet. De inkomsten staan tegenover de uitgaven en verder wordt benadrukt dat de OZB ook in 2016 gelijk blijft. Het eenvoudig inzichtelijk maken van deze gegevens naar de inwoners van Nissewaard is een wens die de VVD al langer heeft en die nu werkelijkheid is geworden.

 Tijdens de campagne we bewust gekozen voor een doorzichtig spaarvarken als gadget. De VVD wil dat er zuinig en transparant met het geld wordt omgegaan. "De gemeente heeft immers te maken met geld dat is betaald door ons allemaal als belastingbetalers, dan is het terecht dat de politiek daar inzicht in geeft en zich daarover verantwoord, aldus raadslid Gert Kabbedijk." 

 Hij vervolgt:"Voor de VVD is dit een belangrijke eerste stap, maar we willen graag nog meer inzicht in hoe het geld besteed wordt voor onze inwoners." De komende tijd zal de VVD dan ook op elk gepast moment hier op sturen, zodat inwoners duidelijk zien waar het geld in Nissewaard aan besteed wordt. Hierbij kan bijvoorbeeld gekeken worden naar een voorbeeld in Dordrecht waar met behulp van een app bedragen in de begroting verschoven kunnen worden en direct duidelijk wordt wat hiervan de consequentie is. 

Hieronder in de bijlage kunt u de begroting van Nissewaard vinden.