Geen grootschalige opvang van asielzoekers in de oude Marckenburg is een goed besluit

De VVD Nissewaard spreekt van een goed en verstandig besluit van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om de oude Marckenburg in Spijkenisse niet te gebruiken voor de grootschalige opvang van asielzoekers.

 

Schriftelijke vragen

In december 2014 heeft de VVD over het plan om de oude Marckenburg te gebruiken als locatie voor grootschalige opvang schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de toenmalige gemeente Spijkenisse. De VVD vernam geruchten uit de wijk over de mogelijke vestiging van een grootschalige opvang. De VVD voorzag er grote vraagstukken en vroeg om opheldering van het gemeentebestuur dat toen nog niet op de hoogte was van het plan van het COA. Daarna is er een gesprek geweest tussen het college en het COA. ‘Wij zijn zeer tevreden met de uitkomst van de gesprekken tussen het COA en het college over de oude Marckenburg’, aldus VVD-raadslid Emanuel Geurts.

 

Integratie voorop

De VVD is van mening dat integratie in de Nissewaardse samenleving voorop staat, maar niet op een manier die ongewenste situaties kan opleveren. ‘De VVD is een groot voorstander van een snelle integratie van asielzoekers en vindt dat het bijeen brengen van grote groepen op één locatie niet helpt bij de integratie’, besluit Geurts.