Integratie

Bij de VVD staat niet je afkomst, maar je toekomst centraal. We staan voor een tolerante samenleving waarbij iedereen meedoet. Niet je geloof of je religie, maar je gedrag is waarop je afgerekend wordt. Niet de groep is maatgevend, maar het individu. Subsidies die deze tolerantie ondermijnen passen niet bij dit uitgangspunt en worden afgeschaft. De VVD hecht aan een strikte scheiding van kerk en staat en is tegen het bewust scheiden van sexen bij maatschappelijke activiteiten zoals sport. Aan het landelijk vastgestelde immigratie- en asielbeleid wordt door de gemeente meegewerkt. Er is geen opvang voor hen die zijn uitgeprocedeerd, maar niet willen meewerken aan terugkeer naar het land van herkomst.

De Nederlandse taal leren en spreken is een eigen verantwoordelijkheid van de immigrant. De gemeente faciliteert door te zorgen voor voldoende beschikbare cursusplaatsen. Kosten voor inburgering worden niet door de gemeente vergoed.

Er wordt laagdrempelige en snel beschikbare hulp geboden bij discriminatie, eerwraak e.d.. De VVD ondersteunt politie, justitie en andere organisaties bij de bestrijding daarvan.

Omdat bij de VVD het individu van grote waarde is, worden geen subsidies verstrekt aan organisaties en activiteiten die slechts een groep en afscherming daarvan dienen. Integratie in de Nissewaardse samenleving staat voorop.