Financiën

Om de taken en ambities voor de inwoners waar te kunnen maken, is een gezonde financiële huishouding een must. Dat betekent voor de VVD Nissewaard dat koers gehouden moet worden ten aanzien van eerdere besluitvorming. Een begroting in evenwicht is noodzakelijk; het hebben van een buffer voor onvoorziene omstandigheden heeft onze voorkeur.

De VVD Nissewaard is zich ervan bewust dat elke euro die door de gemeente wordt uitgegeven, afkomstig is uit belastinggeld. De gemeente voert haar taken daarom efficiënt en effectief uit, waardoor de lokale lasten voor de inwoners en de ondernemer beperkt zijn.

De lokale belastingdruk wordt niet verhoogd; gemeentelijke heffingen stijgen niet buiten de jaarlijkse indexeringen.

Nader onderzoek naar een slimmere, innovatieve wijze van afvalinzameling en afvalrecycling geeft aan waar besparingen op de afvalstoffenheffing mogelijk zijn.  Door slimmer en effectiever afvalbeheer kan voor onze inwoners geld worden verdiend. De VVD Nissewaard zet in op een daling van deze heffing en daarmee op een daling van de lastendruk voor onze inwoners.

De samenwerkingsverbanden waaraan de gemeente deelneemt, moeten hun begrotingen in lijn brengen met de taakstellingen die de gemeenten de afgelopen jaren hebben volbracht. Hun begrotingen gaan ten minste 10% terug.

Vanuit Den Haag ontvangt de gemeente specifieke middelen voor haar taken op het gebied van werk, inkomen en (jeugd-)zorg. Deze gelden worden aan deze doelen besteed.