Gemeentelijke organisatie

Een kleine, efficiënte overheid, betekent een beperkt ambtelijk apparaat van goede kwaliteit. Door een goed personeelsbeleid, waarin ontwikkeling en opleiding centraal staan, wordt geïnvesteerd in de mensen die de taken voor de gemeente uitvoeren. Kansen bieden aan nieuwe, startende professionals hoort daarbij. De gemeente investeert in stageplaatsen en opleidingstrajecten. Door de verantwoordelijkheid te nemen ook mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (tijdelijk) een plaats te geven en hen de mogelijkheid tot ontwikkeling te bieden, zijn ook afspraken met het bedrijfsleven over deze nieuwe gemeentelijke verantwoordelijkheid beter mogelijk.

1 Mei is niet langer een vrije dag, maar een reguliere werkdag voor de gemeentelijke organisatie.

Bij een slanke gemeentelijke organisatie hoort ook een beperking van de politieke organen. Door een goede en slimme inrichting van de raadsondersteuning is een beperking van het raadsbudget mogelijk. De mogelijkheid van steunraadsleden wordt verder beperkt.

We streven naar een optimale benutting van gemeentelijk vastgoed. Efficiëntie in gebruik en een transparante, bij voorkeur positieve exploitatie moet het uitgangspunt zijn. Gemeentelijk vastgoed wordt afgestoten wanneer er sprake is van overcapaciteit.